DIN LOKALE TANDLÆGE I KØBENHAVN

Vi har dig
i fokus

Behandling
af høj kvalitet

Tandpleje


Det vigtigste, du kan gøre for at bevare dine tænder sunde hele livet, er at bruge cirka fem minutter om dagen på forebyggende tandpleje. Du skal børste dem i to minutter om morgenen og i to minutter om aftenen – husk at to minutter kan være længere tid, end man umiddelbart tror. Og så er der lige et minut til at bruge tandtråd, inden du går i seng. Så er tænderne så rene som muligt, når du sover.

Hvad er belægninger?


Plak er en klistret belægning af bakterier, der dækker tænderne, ødelægger tandemaljen og irriterer tandens indre strukturer såsom nerve og rødder. Den er årsag til tandkødssygdomme, og i yderste konsekvens kan det føre til tab af tanden.

Plak består hovedsageligt af kulhydratet polysakkarider og dannes blandt andet af fødevarer, som er rige på sukker og kulhydrater. Eksempelvis er juice, sodavand, slik, pasta, brød og sukkerholdige morgenmadsprodukter en typisk kilde til belægninger på tænderne.

Plak er blandt andet årsag til huller i tænderne (caries) samt tandkødsbetændelse (gingivitis) og paradentose (parodontose). Det er dog ikke de samme bakterietyper, der er årsag til caries og parodontose. Heldigvis kan den rette tandpleje forebygge forekomsten af plak.

Forebyggelse med tandpleje

God mundhygiejne og varieret kost virker forebyggende mod plak-relaterede sygdomme.

Tandbørstning to gange dagligt samt brug af tandtråd og tandstikker eller mellemrumsbørster er det primære tandplejevåben mod huller i tænderne, tandkødsbetændelse og paradentose. Desuden kan du vælge at bruge tabletter eller sukkerfri tyggegummi, der stimulerer produktionen af spyt – vi anbefaler dog, at du bruger tabletter, tyggegummi og pastiller med måde.

I vores spyt (saliva) er der flere bakteriehæmmende ingredienser, og tilstedeværelsen af spyt i sig selv fjerner føderester og renser tænderne. Dette betyder dog ikke, at du kan undvære den daglige tandbørstning med tandpasta, der indeholder flour.

Tandpleje - forebyggende behandling i København K

Hos ADENTA vil vi gerne hjælpe dig med den rette forebyggende tandpleje. Får du jævnligt huller i tænderne eller har problemer med paradentose eller tandkødsbetændelse? Så kontakt os og lad os guide dig til, hvordan du selv kan udføre tandpleje og forebygge, at du skal ind til os til en større behandling.
Vi tilbyder eksempelvis individuel forebyggende tandpleje, hvis du har flere begyndende huller/skygger på tænderne.

Vores individuelle forebyggende tandpleje består af:
• Tandrensning og tjek for paradentose
• Tjek af begyndende huller
• Eftersyn af dine plastfyldninger
• Rådgivning om forebyggende tandpleje
• Røntgenbilleder (får du taget cirka hvert 2. år, hvor vi mere tydeligt kan se dine tænders tilstand)

Tandpleje med tandtråd og ekstra flour

Vi anbefaler typisk brug af tandtråd i din daglige tandpleje. Har du mange begyndende huller, så kan en flourbehandling eller brug af tandpasta med ekstra højt flourindhold virke forebyggende, så det ikke udvikler sig til caries. Typisk vil vi vejlede dig i at bruge tandtråd og foretage en fluorbehandling af tænderne for at hjælpe dig med at stoppe hullerne, inden de bliver større.

Individuel forebyggende behandling er en ydelse i overenskomsten mellem Tandlægeforeningen og Regionernes Lønnings- og Taktsnævn. Denne behandling går ud på at hjælpe dig til at kunne gøre en ekstra indsats for at forebygge/ forhindre, at en større behandling bliver nødvendig. Typisk gøres der brug af ydelsen, når en patient har mange begyndende huller i tænderne.

Dine tænder skal gerne holde hele livet, så forebyggende tandpleje er en vigtig del af dagligdagen for at holde din mund frisk og sund uden huller og betændelser.

Vi tager imod nye patienter i vores moderne tandlægeklinik lige ved Kongens Nytorv, hvor vi er to tandlæger og fem klinikassistenter. Ring eller skriv til os og fortæl, om du gerne vil have en forebyggende tandpleje, eller om du har brug for en større og mere akut behandling. Uanset dine behov er vi klar til at hjælpe dig til en sund mund.

Tandpleje - priser
KonsultationPriserTILSKUD 5TILSKUD 2TILSKUD 1
UNDERSØGELSE & BEHANDLINGSPLAN300 DKK0 DKK0 DKK0 DKK
RØNTGEN142 DKK68 DKK68 DKK68 DKK
PANORAMA RØNTGENOP TIL 856 DKK275 DKK275 DKK275 DKK
KONSULTATION UDEN BEHANDLING287 DKK0 DKK0 DKK0 DKK

 

GENEREL TANDPLEJEPRISERTILSKUD 5TILSKUD 2TILSKUD 1
Tandblegning inkl. blegeskinner og blegegel (hjemmeblegning)2693 DKK0 DKK0 DKK0 DKK
Klinikblegning3533 DKK0 DKK0 DKK0 DKK
Undersøgelse og tandrensningFRA 348,88 DKK165 DKK165 DKK165 DKK
Tandrodsrensning100,35 DKK55 DKK55 DKK55 DKK
PARADENTOSEBEHANDLING (EKS. UNDERSØGELSE, UDVIDET TANDRENSNING OG FEM TANDRODSRENSNINGER)922,37 DKK664 DKK664 DKK664 DKK
Bedøvelse329 DKK75 DKK75 DKK75 DKK