Fjernelse af visdomstænder i København


Hos de fleste kommer visdomstænderne omkring 20-års alderen. Navnet visdomstænder er sandsynligvis opstået, fordi man først får dem, når man er blevet voksen og vis. Man kan i alt få fire visdomstænder, nemlig to i overkæben og to i underkæben. En del visdomstænder kommer aldrig frem i munden, men bliver liggende nede i kæben. En sådan ’usynlig’ visdomstand kan ligge i kæben i mange år uden at gøre skade.

Fjernelse af visdomstænder er ikke altid nødvendigt. Men er der vedvarende problemer med en visdomstand, er den bedste behandling oftest at fjerne den. Hos mange mennesker er der ikke plads til visdomstænderne, hvorfor de kan give anledning til problemer.

Søger du en tandlæge til fjernelse af visdomstænder i København, så læs videre her eller kontakt os med det samme og bestil tid.

Hvordan foregår fjernelse af visdomstænder?


Hvis en visdomstand er fuldt frembrudt, kan den trækkes ud som andre tænder. Er tanden kun delvist eller slet ikke frembrudt, er det nødvendigt at foretage en operation for at få den ud.

Tandlægen starter med at tage et røntgenbillede af dine visdomstænder. Ved en simpel fjernelse af visdomstænder kan tandlægen løsne tanden og fjerne den uden komplikationer. Undlad helst at være fastende, inden du skal have fjernet visdomstænder. Vi har oplevet, at det kan gøre patienten utilpas på grund af lavt blodsukker.
Fjernelse af visdomstænder – bedøvelse

Du bliver lokalbedøvet ved fjernelse af visdomstænder i København – uanset om tanden kan fjernes let, eller om den skal opereres ud. Du kan godt mærke, at vi arbejder i din mund, men der vil ikke være nogen smerter.

Du er i øvrigt velkommen til at tage en iPod eller lignende med og lytte til musik, mens vi fjerner tanden – så slipper du for lyden, som mange ikke bryder sig om.

Området er ofte ømt, når bedøvelsen har lagt sig. Men ikke mere end at almindelige smertestillende piller kan dulme smerterne efter fjernelse af visdomstænder.

Hvornår er fjernelse af visdomstænder nødvendig?

Fjernelse af visdomstænder er relevant, hvis et af følgende problemer er til stede:
• Hvis visdomstanden er svær at holde ren
• Hvis tandlægen hyppigt ser betændelse og hævelse af tandkødet
• Hvis der er hul i visdomstanden eller nabotanden
• Hvis der er fordybet tandkødslomme mellem visdomstanden og nabotanden
• Hvis visdomstanden ligger nede i kæben og ’gnaver’ på nabotanden
• Hvis der er en cyste/blære omkring visdomstandens krone

Ofte er der kun plads til, at en del af visdomstanden bryder frem i munden. Såfremt den delvist frembrudte visdomstand ikke gør skade, er der ingen grund til at spekulere på fjernelse af visdomstænder.

Der kan imidlertid opstå betændelse i tandkødet omkring en delvist frembrudt visdomstand. Det viser sig ved smerte, rødmen, hævelse eller problemer med at åbne munden helt op. Tandlægen kan godt behandle betændelsen, men hvis betændelsen kommer igen, vil det være nødvendigt at fjerne tanden.

I nogle tilfælde kan der opstå en fordybet tandkødslomme mellem visdomstænderne og nabotænderne. Dette kaldes paradentose. Der kan også udvikles huller i visdomstænderne. I sådanne tilfælde kan der ligeledes være behov for fjernelse af visdomstænderne.

I sjældne tilfælde kan der udvikles en væskefyldt blære – i fagsprog kaldet en cyste – omkring visdomstandens krone. En cyste i kæben er normalt ufarlig, men bør fjernes sammen med. Hvis cysten og visdomstanden ikke fjernes, vil en større eller mindre del af kæben blive udhulet, og tænderne kan blive skubbet ud af deres position. Derfor anbefaler vi fjernelse af visdomstænder med cyster for at være på den sikre side.

Visdomstænder København – priser
ALMENE BEHANDLINGERPriserTILSKUD 5TILSKUD 2TILSKUD 1
Plastfyldning 1 flade (lille kindtand)910 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
Plastfyldning 2 flader (lille kindtand)1270 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
Plastfyldning 1 flade (stor kindtand)940 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
Plastfyldning 2 flader (stor kindtand)1431 DKK300 DKK300 DKK300 DKK
Rodbehandling i 1 kanal1386 DKK225 DKK225 DKK225 DKK
Rodbehandling i 2 kanaler2255 DKK450 DKK450 DKK450 DKK
Rodbehandling i 3 kanaler3123 DKK625 DKK625 DKK625 DKK
Retrograd rodfyldning / rodresektionFRA 3200 DKK1025 DKK1025 DKK1025 DKK
Fiberstift741 DKK0 DKK85 DKK85 DKK
Plastopbygning under kroneFRA 650 DKK325 DKK325 DKK325 DKK
Simpel tandudtrækning311 DKK150 DKK150 DKK150 DKK
Operativ fjernelse af visdomstandFRA 1120-3200 DKK800 DKK800 DKK800 DKK


 
Kontakt os på 3312 8083, hvis du vil vide mere, om priserne på fjernelse af visdomstænder i vores klinik i København.


Er du forhindret i at møde til de aftalte tider, bedes du venligst melde afbud senest 2 dage før.
Ved sygdom samme dag meld da afbud så tidligt på dagen som muligt.
Udeblivelser og for sene afbud takseres ifølge gældende overenskomst.