Vi har dig i fokus

Behandling
af høj kvalitet

Tandbro


En bro er tre eller flere sammenhængende kroner. Tandlægen vil anbefale en tandbro, hvis du mangler en tand, og at nabotænderne hertil er kronemodne – eller hvis forholdene ved den manglende tand ikke er til et implantat. En tandbro er en større behandling, men til gengæld kan du glæde dig over et flot resultat, der ligner dine andre tænder – og hvor du er fri for smerter.

Hvordan foregår en brobehandling?


Ligesom en tandkrone har en tandbro i hver ende en hul skal, der sættes ned over resterne af de naturlige tænder og erstatter tændernes naturlige kroner.

Imellem disse kroner sidder et eller flere mellemled, der ligeledes erstatter de naturlige kroner. Den kan bestå af enten metal, metal og keramik eller kun keramik.
Brobehandling med bedøvelse

Ligesom når du får en krone på din tand, så anbefaler vi brug af bedøvelse, når du skal have foretaget en tandbro. Flere af vores patienter har tandlægeskræk, men selv hvis du er helt rolig ved at gå til tandlæge, hvorfor så gennemgå unødvendig smerte? I dag kan vi lægge bedøvelsen stort set smertefrit, og derefter vil du ikke kunne mærke smerte under behandlingen.

Hvis du synes, at noget bliver ubehageligt undervejs i din brobehandling, så løft hånden. Så stopper vi arbejdet og hører dig, hvad vi kan gøre for, at du bliver mere tryg.

Er der risici ved en tandbrobehandling?

Når man får lavet en bro på tænder, der ikke tidligere er rodbehandlede, er der cirka 10% risiko per tand for, at nerven inden i tanden dør på grund af overbelastning. Sker dette, skal tanden rodbehandles.

Rodbehandler tandlægen igennem en bro, så skal hullet bagefter lukkes med en almen plastfyldning.

Hvornår er en tandbro nødvendig?

En tandbro er især relevant, hvis du har mistet en tand, hvis der er knækket noget af nabotænderne, eller hvis nabotænderne er svækkede. En bro erstatter den mistede tand med en solid løsning, der sidder helt fast.

Forebyggelse af brobehandling

En tandbro med flere kroner skyldes især flækkede tænder, en mistet tand eller andre årsager til, at tænderne er meget skrøbelige. Hvis du går regelmæssigt til tandlæge hvert halve år, er grundig med tandbørste og tandtråd og får taget nye røntgenbilleder på indikation, så burde vi sammen kunne forebygge, at du får brug for kroner og tandbro fremover.

Tandbro – prisliste

En tandbro er en af vores dyrere og mest krævende tandbehandlinger. Du kan se vores priser i prislisten, men priserne afhænger naturligvis af dit individuelle behov.

KRONER & BROERPRISERTILSKUD 5TILSKUD 2TILSKUD 1
KRONER OG BROER (DANSK PRODUCERET)20355 DKK0 DKK3600-6300 DKK*3600-6300 DKK*
FACADE (PR TAND)7026 DKK300 DKK1200-2100 DKK*1200-2100 DKK*
MK-KRONE-300 DKK1200-2100 DKK*1200-2100 DKK*
GULDKRONE. EFTER VÆGT. TYPISK7104 DKK300 DKK1200-2100 DKK*1200-2100 DKK*
FULDKERAMISK KRONE. E-MAX LUKSUS7721 DKK300 DKK1200-2100 DKK*1200-2100 DKK*

 

Bestil en tid til et tjek af, hvordan det står til med dine tænder. Så kan vi give dig et langt mere nøjagtigt overslag over, hvor meget det koster at få dine tænder styrket til fremtiden.