Paradentose


Det vigtigste i forebyggelsen af paradentose og tandkødsbetændelse er evnen til at etablere en optimal mundhygiejne. Læs mere om symptomer, risici og vores paradentosebehandling her på siden.
Book tid i dag


 

Adenta er en moderne tandlægeklinik

Hvordan foregår en paradentosebehandling?


Ved en paradentosebehandling foretager vi en grundig rensning af dine tænder. Har du paradentose, er det ekstra vigtigt at få fjernet plak og tandsten fra tændernes overflade. Det gør vi med ultralyd og/eller et håndinstrument. I nogle tilfælde er det nødvendigt med tandkødskirurgi for at få tilstrækkelig adgang til rodoverfladerne, hvis dine tandkødslommer er dybe. Vi gør også brug af en ny metode til at supplere den mekaniske behandling af paradentose. Den kaldes lysaktiveret desinfektion, eller FotoSan-behandling. FotoSan lysaktiveret desinfektion går ind og virker på cellemembranen både ved virus og bakterier. Ved at tilføre en masse gode bakterier, hjælper FotoSan-behandlingen med at reducere behovet for antibiotika. Læs eventuelt mere på Sundhed.dk.

Det er yderst vigtigt, at du kommer regelmæssigt til kontrolbesøg et par gange om året for at sikre, der ikke er tilbagefald af paradentose. Ved kontrolbesøgene hos tandlægen måles tandkødslommernes dybde, og mundhygiejnen kontrolleres.

Paradentosebehandling København K med bedøvelse


Du kan vælge at få lokalbedøvelse inden paradentosebehandlingen. Hvis tandkødet er ømt, eller hvis du generelt er utryg ved at gå til tandlægen, så kan bedøvelsen gøre oplevelsen mere behagelig. Ved en almindelig tandrensning, der forebygger paradentose, er bedøvelse ikke nødvendigt.

Hvornår er en paradentose behandling nødvendig?


Hvis dit tandkød bløder jævnligt, eksempelvis ved tandbørstning, så har du muligvis tandkødsbetændelse. Hvis dine tænder på samme tid virker løse, kan det have udviklet sig til den mere alvorlige paradentose (parodontose), der kræver behandling.

Tandkødsbetændelse er en betændelsestilstand, som kan ramme folk i alle aldre. Det kan skyldes dårlig mundhygiejne og rygning. Tandkødet vil være hævet og ømt, og tænderne danner plak og tandsten.

Hvis du ikke får behandlet din tandkødsbetændelse, og hvis der ikke tages de nødvendige forholdsregler, kan det udvikle sig til den mere alvorlige paradentose. Paradentose skader knoglematerialet under tænderne og danner permanente hulrum, fordi tandkødslommen udvides. Dette kan gøre tænderne løse, da det ødelægger tandens rodhindefibre.

Forebyggelse af paradentose

I de fleste tilfælde kan du selv forebygge, at du får brug for en paradentosebehandling. God mundhygiejne er den bedste forebyggelse af paradentose, så husk derfor tandtråd og tandbørsting. På klinikken supplerer vi forebyggelsen med tandrensning, fjernelse af plak og tandsten.

Paradentosebehandling København K - priser
GENEREL TANDPLEJEPRISERTILSKUD 5TILSKUD 2TILSKUD 1
Tandblegning inkl. blegeskinner og blegegel (hjemmeblegning)2700 DKK0 DKK0 DKK0 DKK
Klinikblegning3708 DKK0 DKK0 DKK0 DKK
Undersøgelse og tandrensningFRA 369,98 DKK175 DKK175 DKK175 DKK
Tandrodsrensning106,42 DKK55 DKK55 DKK55 DKK
PARADENTOSEBEHANDLING (EKS. UNDERSØGELSE, UDVIDET TANDRENSNING OG FEM TANDRODSRENSNINGER)978,17 DKK470 DKK470 DKK470 DKK
Bedøvelse345 DKK75 DKK75 DKK75 DKK

 

Er du forhindret i at møde til de aftalte tider, bedes du venligst melde afbud senest 2 dage før.
Ved sygdom samme dag meld da afbud så tidligt på dagen som muligt.
Udeblivelser og for sene afbud takseres ifølge gældende overenskomst.

Kontakt os på 3312 8083, hvis du tror du har betændt tandkød eller paradentose. Vi rådgiver og behandler paradentose København – også hvis du er ny patient, eller hvis du er bange for at gå til tandlægen. Vi står klar med rådgivning og spørger ind, hvis der er noget du er nervøs for ved dit tandlægebesøg. Det skal være så god en oplevelse som muligt, når du kommer til tandlægen hos os.

Bestil tid i dag - klik her