Plastfyldning i tænderne


Har du huller eller en flækket tand? En plastfyldning er en meget udbredt fyldningstype og bliver anvendt ved huller i tænderne, frakturer og til behandling af infraktioner (fine, små revner i tænderne). Hos ADENTA benytter vi plastfyldninger af flere årsager: De er tandfarvede og er derfor ikke tydelige, når du griner eller åbner munden, og så er de holdbare under de rette konditioner.
Book tid i dag


 

Adenta er en moderne tandlægeklinik

Hvordan foregår en tandfyldning?


Når du får lavet en plastfyldning, bliver plasten ’limet’ til tandsubstansen. På den måde danner den en barriere mod bakterier. Samtidig gør limen, at tanden bliver styrket. Det minimerer risikoen for frakturer (revner) i tandens væv.

Ved store defekter eller ved stor belastning er plast dog stadig ikke det bedst egnede materiale. I sådanne situationer anbefaler vi, at vi i stedet anvender en støbt restaurering. Du får meget mere information om dette, hvis det skulle blive relevant. I de fleste tilfælde er en tandfyldning i plast helt fyldestgørende.

Når tandlægen lægger en plastfyldning i en tand, skal der være 100 procent tørt. Det er det, du oplever, når vi lægger den lille sugeslange, der holder munden tør for spyt under behandlingen. Et helt tørt arbejdsområde kan i nogle tilfælde være umuligt at opnå, og så må tandlægen anvende en anden terapi. Her kan brug af sølvamalgam være en løsning, da alamgam ikke på samme måde behøver et helt tørt miljø som fyldningen i plast gør. En plastfyldning er dog at foretrække, når det kan lade sig gøre.

Efter en plastfyldning kan du opleve forbigående gener i form af småsymptomer ved belastning eller øget følsomhed. Begge problemer er meget normale, og de aftager som regel efter nogle dage. Kontakt os, hvis du stadig mærker ømhed eller isninger en uges tid efter din tandfyldning.
Plastfyldning med bedøvelse

Vi anbefaler, at du vælger bedøvelse, når du skal have udført en plastfyldning. Især hvis du, som mange andre danskere, har tandlægeskræk. Hos ADENTA vægter vi højt, at du er fuldkommen tryg og smertedækket under hele forløbet.

Op mod 40 procent af danskerne er bange for at gå til tandlægen, og hos ADENTA har vi specialiseret os i at behandle patienter med tandlægeskræk. Vi spørger grundigt ind til, hvad det er ved oplevelsen, som du ikke kan lide, og vi gør derefter, hvad vi kan for at imødekomme dine behov.

Det skal være en tryg oplevelse at gå til tandlægen, så du kommer afsted og får den rette behandling – herunder plastfyldninger i tide. Vores fokus er, at vores patienter har tænder, der holder hele livet.

Hvorfor er en plastfyldning nødvendig?

Huller i tænderne er et af de mest hyppige tandproblemer. Huller i tænderne opstår, når bakterier over tid gennembryder emaljen på tanden. Hvis hullet ikke bliver behandlet og fyldt ud, så kan det blive dybere og give smerte og betændelse. Hvis hullet bliver opdaget og behandlet tidligt, kan du undgå fyldninger. Læs eventuelt mere om vores forbyggende tandpleje her.

Hvis du har flækket en tand, som følge af slitage, slag eller alder, er det vigtigt at få en plastfyldning, der genopbygger tanden. Fyldningen vil beskytte den blottede tand mod bakterier og betændelser.

Behandling af dine gamle sølvfyldninger

Har du gamle sølvfyldninger, som du er ked af? Fyldninger med sølvamalgam var meget anvendte før i tiden, men kønne er de ikke, når du lukker munden op. Disse fyldninger holder heller ikke for evigt, og derfor kan det være relevant at få efterset dine gamle fyldninger og eventuelt erstattet dem med nogle mere moderne plastfyldninger. Tandfyldninger i plast holder bedre og ser mere naturlige ud i munden. Desuden kan tandlægen forme plasten, så den passer perfekt ned i tanden.

Tandfyldning – prisliste

En flerfladet plastfyldning koster fra 690 kroner og op til 2.230 kroner afhængigt af placeringen i munden. Du kan altid bede om at få et overslag på din regning, inden vi starter behandlingen.
 

ALMENE BEHANDLINGERPriserTILSKUD 5TILSKUD 2TILSKUD 1
Plastfyldning 1 flade (lille kindtand)1055 DKK310 DKK310 DKK310 DKK
Plastfyldning 2 flader (lille kindtand)1443 DKK310 DKK310 DKK310 DKK
Plastfyldning 1 flade (stor kindtand)1086 DKK310 DKK310 DKK310 DKK
Plastfyldning 2 flader (stor kindtand)1582 DKK310 DKK310 DKK310 DKK
Rodbehandling i 1 kanal1755 DKK250 DKK250 DKK250 DKK
Rodbehandling i 2 kanaler2666 DKK500 DKK500 DKK500 DKK
Rodbehandling i 3 kanaler3577 DKK750 DKK750 DKK750 DKK
Retrograd rodfyldning / rodresektionFRA 3200 DKK1025 DKK1025 DKK1025 DKK
Fiberstift741 DKK0 DKK100 DKK100 DKK
Plastopbygning under kroneFRA 650 DKK325 DKK325 DKK325 DKK
Simpel tandudtrækning331,02 DKK150 DKK150 DKK150 DKK
Operativ fjernelse af visdomstandFRA 1120-3200 DKK800 DKK800 DKK800 DKK

Kontakt os på 3312 8083, hvis du har huller i tænderne eller en flækket tand.

Hvis du vil skifte tandlæge til en professionel og omsorgsfuld tandlægeklinik i hjertet af København lige ved Kongens Nytorv, så kan du læse mere her.

 

Er du forhindret i at møde til de aftalte tider, bedes du venligst melde afbud senest 2 dage før.
Ved sygdom samme dag meld da afbud så tidligt på dagen som muligt.
Udeblivelser og for sene afbud takseres ifølge gældende overenskomst.

Bestil tid i dag - klik her