Kronebehandling


En tandkrone er en prisvenlig løsning og god behandling til tænder, der er gået meget i stykker. Hos ADENTA har vi stor erfaring med at behandle tænder med tandkroner, og vi har særlig ekspertise i at hjælpe folk, der er utrygge ved at gå til tandlægen.
Book tid i dag


 

Adenta er en moderne tandlægeklinik

Hvordan foregår en kronebehandling?


En krone er en hul skal, som tandlægen sætter ned over resterne af den naturlige tand. Forinden har tandlægen forberedt tanden og taget et aftryk, som kronen skabes ud fra. Den hule tandkrone erstatter derefter tandens naturlige, oprindelige krone. Kronen opbygger tanden, så den igen bliver stærk til at kunne tygge din mad samt modstå slid og huller.

Den nye krone kan bestå af enten metal, metal og porcelæn eller ren porcelæn (fræset porcelæn). Vi hjælper dig med at vælge tandkrone, så den passer til dine ønsker om funktion, holdbarhed og krav til det kosmetiske udtryk. Hos ADENTA laver vi 99 ud af 100 gange vores tandkroner i Zircon, idet dette er det eneste vævsvenlige materiale, som kan sættes på tænderne. Zircon er fræset porcelæn, der har den samme styrke som metal og samtidig er biokompatibelt. En kronebehandling med Zircon kombinerer således æstetik og funktion i en og sammen løsning.

Har du mistet en tand, så er det også muligt at få en implantatkrone, der fuldstændigt ligner en naturlig tand.

Kronebehandling med bedøvelse

Med brug af bedøvelse behøver det ikke at gøre ondt at skulle få lavet en krone på din tand. Vi behandler flere patienter med tandlægeskræk og går generelt ind for smertefri og tryg behandling, hvor du er oplyst og føler dig sikker og i gode hænder gennem hele processen.

Hvornår er en tandkrone nødvendig?

Hos ADENTA anvender vi kroner på tænderne, hvor der er knækket noget af tanden af, og hvor tandlægen vurderer, at en reparation med en fyldning ikke er mulig. En kronebehandling kan også ske som forebyggende behandling på tænder, hvor der er overhængende risiko for et brud på tænderne. Det kan eksempelvis være på en tand, der har gennemgået en rodbehandling og er blevet sårbar for at kunne flække.

Hvis der er et meget stort hul i en tand, kan det også blive nødvendigt med en tandkrone for at behandle tanden.

Risici ved en kronebehandling

Når man får lavet en krone på en tand, der ikke tidligere er rodbehandlet, er der cirka 10 procent risiko for, at nerven inden i tanden dør på grund af overbelastning. Sker dette, skal tanden rodbehandles. Du kan finde mere information om, hvad en rodbehandling er her på vores hjemmeside.

Rodbehandler tandlægen igennem en krone, så kan vi bagefter lukke hullet med en plastfyldning. Det er en større behandling, men det giver efterfølgende et flot og meget holdbart resultat.

Tandkrone – prisliste

Prisen på en tandkrone afhænger af, hvilket materiale du vælger. Vi tilpasser desuden prisen med udgangspunkt i, hvad den enkelte patient skal have udført. Når det er muligt giver vi dig flere valgmuligheder, så du selv kan bestemme. Se de nærmere priser i vores prisliste her på hjemmesiden.
 

KRONER & BROERPRISERTILSKUD 5TILSKUD 2TILSKUD 1
BROER 3-LED (DANSK PRODUCERET)22640 DKK0 DKK3600-6300 DKK*3600-6300 DKK*
FACADE (PR TAND)7026 DKK310-543 DKK*1100-2100 DKK*1100-2100 DKK*
MK-KRONE7495 DKK310-543 DKK*1100-2100 DKK*1100-2100 DKK*
GULDKRONE. EFTER VÆGT. TYPISK8455 DKK310-543 DKK*1100-2100 DKK*1100-2100 DKK*
FULDKERAMISK KRONE. E-MAX LUKSUS8103 DKK310-543 DKK*1100-2100 DKK*1100-2100 DKK*

 

Er du forhindret i at møde til de aftalte tider, bedes du venligst melde afbud senest 2 dage før.
Ved sygdom samme dag meld da afbud så tidligt på dagen som muligt.
Udeblivelser og for sene afbud takseres ifølge gældende overenskomst.

Bestil tid i dag - klik her